Valéncia recupera un rat penat autòcton en perill d’extinció.

Els tècnics de la Concejalia de Transició Energètica i Emergència Climàtica ya han avistar eixemplars d’este rat penat en el parc de Capçalera, i ademés  està instalant refugis per a estos quiròpters en l’horta, especialment en la zona de Pinedo.

Este animal és l’única espècie de rat penat catalogada en perill d’extinció en el Catàlec Nacional d’Espècies Amenaçades, la qual cosa implica que té el mateix grau d’amenaça que espècies tan emblemàtiques com el gat cerval ibèric o l’orso pardo, ha indicat.

La zona del llitoral mediterràneu i Andalusia alberga les millors poblacions a nivell estatal d’este rat penat.

Este programa també contempla charrades a jóvens en les que l’Ajuntament dona a conéixer els beneficis dels rat penat en el control biològic de plagues urbanes i agrícoles i les amenaces que sofrixen.

Després, en la part pràctica, els assistents construïxen refugis per a estos mamífers alados que, posteriorment, són instalats per tota la ciutat, especialment al voltant dels parcs i jardins que es consideren més oportuns, encara que també en instalacions o edificis adequats.

Per a comprovar si els refugis instalats són ocupats pels rat penat, es realisa un seguiment dels mateixos tant en estiu com en hivern.

«Es visiten i s’observen els seus interiors en ajuda de llanterna i cambra endoscópica, en l’objectiu d’averiguar l’espècie que ocupa cada caixa i el número d’eixemplars presents d’este animal tan representatiu de Valéncia»,


Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram