El tripartit porta l’independentisme català a les aules en fondos públics

VIA es diario (actualisat) transcripció a l’idioma valencià.

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, finança activitats per a escolars en les que es mostren i onegen lemes i banderes dels independentistes i nacionalistes catalans.

El tripartit valencià (PSPV, Compromís i Podem) manté el “full de ruta” del conseller d’Educació, el conegut catalaniste i membre de Compromís, Vicent Marzá, que està instrumentalisant l’ensenyança pública, en educació infantil, primària i secundària, finançant events que es traduïxen en un clar adoctrinament polític en les aules valencianes del catalanisme i l’independentisme català davant la permissivitat del president de la Generalitat, Ximo Puig.

El departament de Marzá finança a l’entitat Escola Valenciana, una associació que s’autodenomina Federació d’Associacions per la Llengua, de marcat biaix polític cap a l’esquerra nacionalista i que anualment organisa les “trobades” per moltes poblacions de la Comunitat Valenciana per a difondre la llengua i l’us del valencià, o català com diuen els seus dirigents, pero que en realitat defén l’entelèquia de l’unitat del territori valencià en el català en els denominats “Països Catalans”.

Escola Valenciana, organisació de la que procedix l’actual conseller d’Educació, conta esta temporada en un presupost extraordinari per a les seues “trobadas” gràcies als diners públics que ara reben de la Generalitat, atres organismes com la Diputació de Valéncia i pràcticament tots els ajuntaments en els que hi ha un govern municipal participat per una coalició de partits (casi sempre en el PSPV i inclus del PP) de la que forma part Compromís.

«Açò és Compromís. L’Educació Pública Valenciana al servici del nacionalisme català. Vergonyós», denuncia el PP* . L’activitat en 2016 es va realisar baix el lema >Un país d’escoles< i com ara les arques de l’entitat estan més plenes que mai, les jornades -també conegudes com Correllingua- es van a prolongar per espai de tres mesos i quan finalisen l’activitat hauran recorregut un total de 19 localitats de les províncies d’Alacant, Castelló i Valéncia. Unes jornades que s’organisen en un ambient festiu i cultural dirigides a pares i escolars pero en un trasfondo polític.

Com reconeixen des d’Escola Valenciana:

“esta és la primera ocasió en 20 anys en la que un conseller d’Educació o un membre del Govern valencià participa en les nostres jornades”.

I sí, Vicent Marzà participa activament, com ho fea abans d’ostentar el càrrec públic, en uns actes en els que onegen la bandera quatribarrada catalana (i no l’oficial de la Comunitat Valenciana) i, lo que és pijor, en abundant presència també de la «estelada» (Estrelada), la bandera de l’independentisme català.

Una situació d’extrema gravetat tenint en conte el públic objectiu al que van dirigides les activitats, menors d’edat en la seua major part, i la finançació institucional de la Comunitat Valenciana que està rebent Escola Valenciana sense que en cap moment respecte les senyes d’identitat pròpies valencianes. La direcció del PP Senija, el portaveu del qual és Juan Ferrer, d’un dels municipis “afectats” per la trobada, la localitat alacantina de Senija, ha denunciat la presència de banderes independentistes en estes jornades “Açò és Compromís. L’Educació Pública Valenciana al servici del nacionalisme català. Vergonyós”, llamentaven en els seus contes de Facebook i Twitter.

NOTÍCIA DE: esdiario.com AUTOR: David Lozano

DATA: 28 de agosto de 2017 TRADUÏT A: VALENCIÀ NORMES D’EL PUIG ENLLAÇ: http://bit.ly/2iLGGZR

#PROPI-VALENCIANA_TV

PP*: Curiós que el partit popular critique lo que ells mateixos han estat fent, durant tots els anys que han estat manant, en major o menor mida, i que gràcies als seus pactes estatals per a governar, varen vendre als valencians, la seua identitat valenciana a canvi d’un silló en la Moncloa, per a que manara José Mª Aznar. Els politics valencians, com per eixemple González Pons, va ser l’artifex de parlar i concretar-ho tot en Jordi Pujol.

Comentari de l’Associació Cultural COMUNICA VALÉNCIA.

#PROPI-VALENCIANA_TV 

Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram