Tots els partits en presentació en Els Corts Valencianes, llevat el PSPV-PSOE, han responsabilisat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez.

Tots els partits en presentació en Els Corts Valencianes, llevat el PSPV-PSOE, han responsabilisat al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, del fracàs de la seua investidura i d’abocar als espanyols a unes noves eleccions per la seua «incapacitat» per a recaptar els respals necessaris.

Aixina ho han plantejat els distints @síndico parlamentaris, llevat el socialiste, Manolo Mata, per a qui la repetició de les eleccions és «un fracàs colectiu de totes les forces polítiques» i ha senyalat que en les fases del duel, el seu partit, està «en la d’acceptació» i casi en campanya electoral.

Els @síndico de Compromís, Fran Ferri, i Unides Podem, Naiara Davó, (socis de govern del PSPV) no compartixen esta visió, puix al seu juí, les noves eleccions són conseqüència de la «irresponsabilitat» i «incapacitat» Sánchez de complir en el mandat dels ciutadans per a conformar un govern progressiste.

En lo que sí han coincidit els tres síndico és en demanar als dirigents nacionals que es «valencianicen» i miren a la Comunitat Valenciana, on hi ha un govern progressiste que funciona, i en assegurar que esta situació no afectarà les relacions dins del Consell.

«Ací no nos anem a fer mal», ha assegurat Manolo Mata, mentres que Fran *Ferri ha insistit que el Botànic està «a prova de bombes» i el seu pacte deu ser eixemple en Madrit, i Naiara *Davó ha defés que la *Comunitat és eixemple d’un govern de progrés i plural on els seus socis s’entenen.

No obstant, des de *Compromís i *Unides *Podem són conscients també de que el retart en la conformació d’un nou govern en Madrit dificultarà una solució ràpida al problema de la finançació autonòmica, encara que Ferri creu que pot haver solucions transitòries per a la Comunitat.

Per una atra part, la síndico del PP, Isabel Bonig, ha considerat «una vergonya» anar a unes noves eleccions i ha demanat «perdó», com a política, per això, encara que ha assegurat que en este cas, «no ha fallat la política, sino els polítics», i en concret, qui ha guanyat les eleccions, per haver segut incapaç d’aünar respals.

Des de Ciutadans, el seu @síndico, Toni Va cantar, ha afirmat que la nova convocatòria electoral constata «l’absolut fracàs de Sánchez», al que ha acusat de «no buscar socis sino súbdits», i s’ha mostrat «frustrat» de que eixa «incapacitat» porte a uns comicis que costaran diners i generaran «cabreig» ciutadà.

La síndico de Vox, Ana Vega, ha assegurat que unes noves eleccions no van a ser res beneficioses per als ciutadans, i encara que ha reprochat a Sánchez que no haja segut capaç de «aplegar a port ni en l’esquerra», s’alegra de que «el comunisme més radical de Podem no entre en el govern».

Sobre les conseqüències per a la Comunitat Valenciana, Bonig ha senyalat que encara que no hi haja presupost estatal, sí hi ha diners perque les transferències vénen marcades per llei, i ha advertit de que el seu partit no consentirà que hi haja retallades en drets socials, sino en enchufats i paradetes.

Lo mateix ha plantejat Va cantar, qui ha llamentat que el criteri per a aplicar estes retallades vaja a ser vore cóm es repartixen entre les diferents Conselleries en lloc de centrar-se en acabar en els enchufats o les subvencions a entitats pancatalanistas, i evitar que Puig invertixca més en publicitat institucional.

Per a Ana Vega, la repetició electoral retardarà l’arribada de diners a la Comunitat Valenciana, lo que tindrà «repercussions greus». FUENTE: AGENCIA EFE  Leer la noticia PINCHAR AQUI
Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram