El conseller de Hacienda, Vicent Soler, en Les Corts.

La Comunitat acabará 2019 con el peor dato de déficit de todas las CCAA

La Comunitat Valenciana tancarà 2019 en un dèficit de l’1,8% del seu PIB, la pijor senya de totes les CCAA. Aixina ho considera la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea) en el seu Observatori Fiscal i Financer de les CCAA que ha fet públic hui. La senya d’esta prestigiosa entitat és una estimació a partir de les senyes sobre ingressos i despeses de les autonomies que facilita el ministeri de Facenda. Segons este informe, una decena de regions, junt a la Comunitat, incomplirà el top del 0,1% de dèficit pactat per a enguany entre el Govern i les regions.

La senya de la Comunitat Valenciana cuadruplica de llarc la mija de dèficit estimat per a totes les autonomies, i que el mateix informe situa en el 0,4%. Segons Fedea, la desviació és conseqüència d’un creiximent dels ingressos molt inferior a la mija. En concret, la Comunitat Valenciana millora els seus ingressos un 1,2% respecte a 2018 -pese a que la mija autonòmica conseguix una millora del 2,8%- i eleva les seues despeses un 3,7%, quan la mija autonòmica se situa en el 3,8%. La senya aniria en la llínea de la tesis sostinguda pel Govern valencià respecte a que els problemes financers de la Comunitat tindrien el seu orige en la caiguda dels ingressos i no en l’excés de despesa.

En tot, des de l’Eixecutiu central s’ha vingut qüestionant a l’administració autonòmica per posar únicament l’accent en eixa falta d’ingressos com a conseqüència d’un model de finançació autonòmica que no aporta els suficients recursos a la Comunitat i, no obstant, no haver posat mesures per a controlar eixa enorme diferència entre ingressos i despeses, que segons Fedea podria superar els 2.000 millons d’euros.

¿Valencians quant tenim que aguantar mes esta tara que estem vivint? Tenim que parar este acossament per a despretigiar a Valéncia i als Valencians. ¿ que interesse es mouen d’tras de açò? NECESSITEM UN GRUP DE PRESSIÓ DEMOCRATICA I INFORMAR A TOTS ELS VALENCIANS DE TOTES ESTES ARTIMAÑAS QUE NOS PERJUDIQUEN ALS VALENCIANS.

Escrit en Llengua Valenciana en les normes del Puig.
Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram