Notícies València: Lo Rat Penat i petarts en Falles.

Lo Rat Penat, Puig seguix sense rebre a la Junta directiva despuix de 3 anys.

El Govern Valencià seguix en la seua política de menysprear la promoció, defensa, i difusió de la llengua i cultura autòctona en més de 140 anys de vida activa, la qual la porta a terme Lo Rat Penat.

Per lo tant el Govern valencià seguix donant l’esquena al verdader valencià i decantant-se pel catalanisme.

No rep a les entitats culturals que representen el valencianisme tradicional.

No concedix subvencions per a mantindre aspectes de la nostra cultura que cap atra entitat promou i que han perdurat més de 100 anys gràcies al treball de Lo Rat Penat.

Els integrants del Pacte de Botànic utilisen la mateixa política segregacionista que en Catalunya, tractant d’ofegar les veus discrepantes retirant subvencions i colaboracions.

Esta és, per tant, la llínea de catalanisme que plantegen per la nostra terra.

Podeu llegir la notícia completa en: Valencia News, PUNCHAR ACÍ.


Tirar petarts en Falles tindrà un horari.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, despuix d’una reunió en entitats cíviques i colectius fallers han unificat la llimitació horària de tirar petarts i en que dies es produirà.

Es va acordar, per lo tant, la fi de semana prèvia a les Falles i durant la semana central de la festa el llímit horari que es marcarà per a tirar trons detonants serà les 2 de la matinada.

En concret esta mesura s’aplicarà el dissabte 7 i el dumenge 8 de març i, posteriorment, en els dies més forts de la festa, en concret, del 14 al 19 de març. Sobre el restant del més de març, s’ha decidit que de l’1 al 7 i des de finals del dia 9 fins al dia 13 la restricció siga encara major per tractar-se de dies laborals i només es podran disparar estos artefactes fins a les 22 hores.

Podeu llegir la notícia completa en: Las Provincias, PUNCHAR ACÍ.

Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram