Les rates de l’Ajuntament de Valéncia.

Valéncia s’ha omplit de rates. Rates grans i hermosotas. Rates rosses i morenes i en barba. Rates que parlen en català, que parlen de país, i a les que els ha caigut el blau del cel de la bandera que onegen en les seues cloaques.

Segons les últimes senyes, la plaga de rates va tindre el seu foc principal, el seu orige, en l’edifici consistorial, i com a pansa en totes les plagues, actualment es busca als desaprensivos que les han portat.
A vore. Els valencians sempre hem tingut rates. Rates aladas que cobrien els cels del capvespre de valència. Rates de séquia que en temps de fam servien per a una bona paella. Rates chiquitas, “ratolins” que creuaven a saltitos al nostre entorn moltes voltes seguits d’algun gat en ganes de jugar.
Sempre hem tingut les nostres rates.
Pero estes rates vénen de fòra.
Campan en tots els llocs. Ixes dels arbellones, corretean pels carrers, es mengen el menjar que deixen en els cantons les “gateras”, pugen als arboles i miren la nit valenciana.
Rates inmundas i malolientes.
Rates que omplin Valéncia de brutea, que deixen morir les flors dels parcs, que ho omplin tot de carrils per a les “bicis”, que porten magues desconegudes de llocs oblidats. Rates opulentas que saquegen lo que tenim. Rates brutes que en estes festes es burlen de les nostres tradicions, que acumulen fem en la mateixa plaça d’ajuntament. Rates repugnants que apaguen les llums de nostres falles per a poder córrer en impunitat pels nostres carrers

FUENTE DE LA NOTICIA : FALLERS.ES

Las ratas del Ayuntamiento de Valencia
Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram