Els pancatalanistes Prat de la Riba i Joan Fuster

Els pancatalanistes Prat de la Riba i Joan Fuster no varen ser contemporàneus pero el seu afany per vertebrar la cultura catalana junt a la valenciana i les seues ganes de unificar la llengua valenciana junt a la catalana en diferents époques ahí estan i ahí ho estem patint tots els valencians. No oblidem que les Normes Ortogràfiques de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) són les mateixes que les de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) . Recordem tambe que eixes normes catalanistes de la AVL no varen caure del cel desplaçan les del pare Fullana o Normes del Puig per milacre de Sant Vicente Ferrer eh.

La teua actitud de cossí pobre acomplexat de catala valencia com es consideres, sí és per a anar al psicòleg. Quan vullgues vos reserve cita a tu i al valencià Vicent Partal el director d’Vilaweb. No confongues catalans en catalanisme d’ideologia catalanista.Veig que eres una miqueta curt de ment i et va a costar d’entendre pero no passa res eh. En els analfabets funcionals com tu és molt comú.

Si llegires El último Valenciano ho entendries tot pero com no t’interessa ni la teua llengua ni la teua cultura valenciana ya se de primeres que no ho vas a fer. Això sí. Parlar perdut parles un rato eh. https://www.amazon.es/El-%C3%BAltimo…/dp/1729103561

Diuen que llengua i nació solen anar de la mà. I si la llengua és valenciana, la nació també ho serà valencianista. Esta clar que ni a l’espanyolisme ni al catalanisme els interessa que els valencians sigam alguna cosa a part de «muelles» o mesinfots. «La Península és llingüísticament diversa, té història demogràfica complexa i va estar sigles baix domini musulmà diu el artícul de dalt. Despues d’això es varen conformar regnes que es varen unir i també es varen desunir i tornar a unir etc. Despues d’això es varen conformar comunitats, regions o nacionalitats diferents etc i cada una tenia el ple dret soberá a dir a la seua llengua portuguesa si quedava atrapada en Portugal o gallega si quedava atrapada en Galícia, o castellana si quedava atrapada en Castella etc. Pero en Valéncia i Balears l’ideologia catalanista ho volia tot pa ella i aixina va ser com mos va usurpar la llengua pròpia dels valencians i balears pa convertir-la, unificar tota en un catala estàndar que si no passa res serà la futura llengua dels seus ficticis paisos catalans.

Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram