Presentacio del llibre «Llombart, homenage»

Apreciada amiga/ apreciat amic:

Nos complau comunicar-li que el proxim dia 16 de maig, dijous, a les 19:30 h. el Rogle Constanti Llombart presenta el llibre Llombart, homenage en el Salo d’Actes de la Real Acadèmia de Cultura Valenciana (C/ de les Avellanes, 26, de Valencia ciutat). L’edicio ha segut possible gracies a l’editorial Mosseguello.

Es tracta d’una obra de conjunt dels membres de l’associacio (en una aportacio destacada de dos d’ells, que firmen els seus treballs), la qual se proyectà com a homenage a Carmel Navarro Llombart, Constanti Llombart, en complir-se en març de 2018 el 125 aniversari de la seua mort.

El llector trobarà en esta edicio una biografia de l’impulsor de la Renaixença valenciana, un breu estudi sobre la seua obra i la llengua que utilisà, un llistat de totes les seues obres localisades i el seu poema “Esprit de valencianisme”, que conté el que sería el seu lema: “Tot s’ho mereix Valencia, per a Valencia es tot”.

S’arreplega tambe tota una serie de tributs que la societat valenciana i amics personals de l’homenajat li dedicaren a rant del seu obit: poemes exalçant la seua figura, varies croniques d’actes celebrats en la seua memoria, l’ereccio d’un monument, la dedicacio d’un carrer en Valencia ciutat, etc.

Sent com fon un lletraferit i un poeta, no podia faltar l’homenage dels poetes valencians actuals i, si be nomes s’ha pogut contar en una seleccio, esta es prou significativa per a haver pogut elaborar en 28 composicions una corona poetica que glossa i recorda la figura del revitalisador de la “Morta Viva”.

Part de l’informacio aportada es inedita, producte del treball en archius i biblioteques, lo qual proporciona un valor afegit a una obra que esperem siga d’utilitat tant a qui busque una informacio concreta com a qui vullga acostar-se a la figura de Llombart; i que al mateix temps vol ser, en si mateixa, el nostre particular homenage ad aquell de qui la nostra associacio porta orgullosament el nom.

Sera un plaer contar en la seua assistencia.

Ben cordialment, Juli Moreno, president del Rogle Constanti Llombart —

El Rogle Constanti Llombart de Cultura Valenciana, es una associacio que es declara valencianista i que, entre unes atres activitats que du avant, està la publicacio d’una revisteta mensual, el Rogle, en el que busquem la difusio dels actes que entitats similars programen, alhora que manifestar les nostres opinions i incloure informacio sobre diferents temes patrimonials, historics, bibliografics, etc.

Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram