El passat catalaniste de Chimo Puig.

El secretari general del PSPV  a presidir la Generalitat va integrar a Morella en una entitat tutelada per Carod-Rovira que promocionava el català en l’estranger.

Els vínculs entre Acció Cultural del País Valencià (ACPV) i Òmnium Cultural en les formacions que aspiren configurar un tripartit despuix de les pròximes eleccions autonòmiques vénen de llunt, especialment en el cas del PSPV. Abdós organisacions estan integrades, junt a l’Obra Cultural Balear, en la cridada Federació Llull, que té entre els seus objectius conseguir «un futur compartit per als Paisos Catalans».

En el cas dels socialistes valencians el nexe d’unió en estes organisacions de caràcter catalaniste ho constituïx el seu secretari general, Chimo Puig, qui en la seua etapa com a alcalde va integrar a Morella en una entitat que proomovía el catalanisme, junt a atres ajuntaments com el de Gandia, llavors governat pel PSPV.

En 2010, l’actual secretari general Chimo Puig del PSPV va respalar l’iniciativa que, baixe el lema de «El català, la llengua de dèu millons d’europeus», va desenrollar la Fundació Ramon Llull en París.

Eixe respal al catalanisme exhibit històricament per Chimo Puig durant la seua trayectòria política li ha valgut per a guanyar-se el respal d’organisacions com ACPV o Òmnium Cultural.

 

Image de Chimo Puig en 2009 junt als integrants de la Fundació Ramón Llull

Font de la notícia: ABC

Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram