Calvo no tornarà el «Llibre del Repartiment»

Cataluña també s’ha apropiat de l’Archiu de la Corona de Aragón no tornarà el «Llibre del Repartiment»

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, va assegurar ahir que el Govern no té previst traslladar a Valéncia el Llibre del Repartiment, que es troba en l’Archiu de la Corona d’Aragó ubicat en Barcelona

La sentència d’un jujat d’Osca ordenant a Catalunya la devolució al Monasteri de Sijena de 44 obres d’art usurpades torna a l’actualitat el conflicte de l’Archiu de la Corona d’Aragó, que conté documents d’elevat interés històric pertanyents a Balears, Comunitat Valenciana, Aragó i Catalunya.

L’archiu és propietat del Ministeri de Cultura pero ho gestiona en exclusiva la Generalitat catalana, incomplint una sentència del Tribunal Constitucional.

El Constitucional, d’esta forma, reconeixia el dret de les quatre comunitats autònomes implicades a gestionar l’Archiu per mig del Patronat que es va constituir en 2007. Esta sentència del Constitucional mai s’ha complit.

Les conclusions del comité d’experts respecte a la devolució dels documents de la Generalitat de Catalunya de l’Archiu de Salamanca, són «perfectament aplicables» a la reivindicació de la Comunitat Valenciana sobre els documents de l’Archiu de la Corona d’Aragó «retinguts de manera peculiar» en Barcelona.

Que fa el tripartit CATALANISTE, Compromis, Psoe. Podem, és dir Monica Oltra, Chimo Puig i Joan Ribo? s’imaginen si anara al reves que els Valencians tubiesemos documents historicos dels Catalans les trifulques que montaria esta ESQUERRA ULTRA RADICAL.

Esta esquerra Catalanista al servici de la burguesia Catalana, no va fer res en defensa dels interessos valencians, per lo que cal tirar els de les institucions democraticamente lo abans possible.

Share

Un comentario en «Calvo no tornarà el «Llibre del Repartiment»»

  • el enero 23, 2019 a las 5:55 pm
    Enlace permanente

    Sense comentaris, l’història a vegades cal escriurer-la en sang.

    Respuesta

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram