Acicom i Plataforma per la lengua Catalana reben mils d’euros cada any en ajudes públiques.

La Plataforma per la Llengua Catalana del Pastel Valencià i l’Associació Ciutadania i Comunicació (Acicom) s’han repartit en els últims quatre anys casi 400.000 euros en subvencions de vàries administracions valencianes. La Generalitat és la que més diners ha aportat per a proyectes i plans per al foment del valencià. Estes associacions, per a justificar despuix l’aportació de diners públics que casi sempre es contabilisa en mils d’euros, posa en el cartell anunciador el logo o l’eslògan de la conselleria de tanda. En esta ocasió «Sempre teua. La teua llengua Catalana» de la conselleria d’Educació.

 

Acicom, junt a la Plataforma per la Llengua Catalana i Acció Cultural del Pastís Valencià, ha organisat la ‘I Trobada d’autors de memes en valencià’ i la primera jornada es va celebrar el passat dissabte en les instalacions del Centre Octubre. Una trobada en el que varen participar la cap de l’Unitat de Normalisació Llingüística de la Diputació de Valéncia, Inmaculada Cerdà, i el comunicador multimèdia i ànima máter d’este congrés, Carles López Cerezuela.

«Les primeres preguntes que una persona adolescent comença a fer-se part dels memes relacionats en l’actualitat i l’història», senyala en la seua pàgina web Acicom, l’associació presidida i fundada pel excargo socialiste José Ignacio Pastor. Un colectiu que ha rebut en els últims anys casi 185.000 euros de diners públics de distintes institucions per a desenrollar actes d’este tipo.

Els organisadors consideren que els mesos són un vehícul fonamental en Internet per a promocionar el valencià entre els jóvens. «La finalitat d’esta activitat és la visibilización i promoció de la memética com a manera de fer créixer el contingut en rets socials fet per usuaris de manera individual», senyala Acicom.

La primera jornada, celebrada el dissabte, va anar una trobada de perfils que creen memes en valencià. Es varen fer jocs de socialisació i competicions com el meme més ràpit. La segona jornada se celebrarà el 14 de decembre en el IES Lluis Vives per a reflexionar cóm poden influir els memes per a popularisar l’us del valencià en Internet. En la segona jornada està previst que intervinga un representant de la Acadèmia Valenciana de la Llengua Catalana.

L’associació que presidix José Ignacio Pastor impulsa des de fa un any una factoria de memes en valencià per a donar cobertura «a una generació que marcarà el futur del valencià en internet». Per a Acicom els memes són fonamentals ara mateixa en la comunicació. Esta associació ha rebut importants ajudes, especialment des de l’àrea de Transparència. El passat estiu, casi 20.000 euros.

La Plataforma per la Llengua del Pastís Valencià és l’atra associació que soporta l’organisació de les jornades de memes. Una entitat que només en 2019 ha rebut de la conselleria d’Educació més de 55.000 euros en subvencions per a recolzar el foment de la llengua. Un dels seus grans proyectes és la realisació de succeïts en imàgens en les rets socials.

 

Share

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

¿Te gusta nuestro contenido? ¡Suscríbete y síguenos!

Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram