El Consell d’Europa diferencia el valencià del català entre les llengües minoritàries

El quart informe sobre Espanya del comité d’experts del Consell d’Europa diferencia el valencià del català. A diferència de lo que succeïx en Balears, on senyala que es parla català, l’organisme depenent de l’Unió Europa deixa clar que la llengua autòctona que es parla en la Comunitat Valenciana és el valencià. En canvi, establix que en Balears es parla català.

El mateix informe constata, entre atres senyes, que el 82,4 per cent de la població de la Comunitat Valenciana coneix el valencià i demana «extremar el conte» per a que esta llengua no es veja afectada pel model educatiu trilingüe.

L’evaluació afig que la llei orgànica 8/2013 que enfortix l’ensenyança del castellà en tota Espanya «no és ben acceptada» per parlants d’algunes llengües minoritàries, que temen que eixe respal «serà a costa» de les seues.

Els experts recomanen «extremar el conte» per a que el model d’educació trilingüe, implantat en Balears, Galícia i la Comunitat Valenciana, «no afecte negativament a l’oferta d’educació en les llengües regionals o minoritàries».

El Consell d’Europa és una organisació internacional que té com a objectiu principal la defensa i protecció de la democràcia, l’Estat de Dret i els drets humans, en particular els civils i polítics. Es tracta de l’institució d’este tipo més antiga del nostre continent i engloba a la totalitat de les nacions europees en la sola excepció de Bielorússia. Té la seua sèu en la ciutat francesa d’Estrasburc i el seu orgue més actiu és el Tribunal Europeu de Drets Humans.

¿Valencians quant tenim que aguantar mes esta tara que estem vivint? Tenim que parar este acossament per a despretigiar a Valéncia i als Valencians. ¿ que interesse es mouen d’tras de açò?

NECESSITEM UN GRUP DE PRESSIÓ DEMOCRATICA I INFORMAR A TOTS ELS VALENCIANS DE TOTES ESTES ARTIMAÑAS QUE NOS PERJUDIQUEN ALS VALENCIANS.

FUENTE: ABC  Leer la noticia original PINCHANDO AQUI

Share
Twitter
Visit Us
Follow Me
YouTube
Instagram